Informació sobre l’anunci fet pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, sobre l’ajuda extraordinària per a falla durant l’assemblea de presidentes i presidents de les comissions falleres que ha presidit en qualitat de president de Junta Central Fallera.

L’ajuda que les comissions falleres de València rebran en 2023 serà del 35% del cost de les seues falles. Inclourà aixi un 10% extra que de manera extraordinària s’afegirà al 25% habitual. Galiana ha explicat que en l’actual situació d’eixida de la pandèmia i, sobretot, amb la pujada de preus i les conseqüències de l’actual context inflacionista, el govern de Joan Ribó vol mostrar una vegada més el seu suport total a les Falles com a motor cultural, econòmic i social de la nostra ciutat.

“Amb esta ajuda extraordinària volem fer costat a les comissions falleres i als artistes fallers garantint l’esforç en l’element central de la nostra festa gran, el que la fa totalment diferent a la resta, que és la pròpia falla”, ha explicat. Així, ha detallat que el 10% extra suposarà afegir 849.269,77 euros als més de 2,1 milions que suposa per a 2023 el 25% habitual. En total per a este exercici es destinaran 2.972.444,17 euros que, afegits als més de 10 milions dels últims exercicis son 13 milions els que s’han destinat en ajudes a les falles des de 2020, sense comptar amb les ajudes destinades a il·luminació, pirotècnia, aniversaris o bandes de música.

“L’amor per les Falles es demostra amb un suport incondicional, més encara quan hi ha crisis que afecten també al món faller, perquè lluny del que altres varen fer en el passat, reduint les ajudes a les comissions i els artistes, ara les Falles tenen en el govern de Joan Ribó un aliat inqüestionable per tirar endavant i empoderar la nostra festa gran tot i els moments de dificultats”.Información: 

Delegación de medios y comunicación de Junta Central Fallera

Fotografías: Armando Romero (JCF)