El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i els artistes Manolo García Lleonart i Marina Puche han visitat este matí les primeres fases de la plantà del monument

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha visitat este matí els treballs de muntatge de la falla gran municipal, un disseny de l’artista plàstica Marina Puche i de l’artista faller Manolo García Lleonart que, baix el títol “Cardioversió valenciana” oferix una fusió d’estètiques i textures que representen el “reviscolament després d’anys foscos i la transformació en una efervescència de colors”, en paraules dels seus autors. Tal com han assenyalat el regidor i els artistes, la plantà avança tal com s’havia planificat, sobre la base prevista i amb el suport del nombrós públic que s’acosta a contemplar l’avanç dels treballs.

El regidor Galiana s’ha mostrat “francament content de la valoració que està fent la gent d’esta falla municipal”. “Les persones que la veuen per primera vegada estan donant la seua opinió i expressen la seua admiració per eixa mescla de la vareta, el color i les formes de les figures”. L’edil ha conversat amb els artistes fallers i ha constatat que tot el muntatge “va segons les previsions i segons s’havia planificat”.

Carlos Galiana ha afegit, a més, el seu convenciment que “serà una molt bona falla, que cridarà molt l’atenció per eixa combinació de figures i vareta”, i ha avançat que “tenim alguna sorpresa preparada de llums i de color”. Finalment, el regidor de Cultura Festiva ha fet una crida a les persones visitants, als valencians i a les valencianes “que vinguen i gaudisquen moltíssim d’esta falla”.

Sobre la base prevista

L’artista faller García Lleonart ha subratllat que la plantà s’està realitzant tal com estava previst, i ha afirmat que “la falla encaixa perfectament en la base, ja que des del principi ja teníem clar quina era la base prevista”. “La falla estava pensada per a encaixar en esta plataforma que, de fet, -ha afegit- ens ha vingut perfectament perquè així el monument està perfectament anivellat”.

En estos moments, ha subratllat l’artista, s’estan ultimant els últims detalls com la col·locació dels ninots, l’arranjament de les juntes de les peces de vareta, així com el repàs a la pintura… “El més complicat serà la pujada de les peces centrals, que farem el divendres de vesprada, a les huit hores”, ha anunciat García Lleonart, i que ha explicat que “tota la gent està convidada per a veure’l, ja que serà espectacular”. Finalment, artista ha conclòs elogiant el disseny del monument, obra de Marina Puche: “és una falla que agradarà molt perquè és molt valenciana, tots els motius són propis, animals de l’Albufera, animals del Mediterrani… En definitiva, una falla molt valenciana”, ha conclòs.

Per la seua banda, l’artista plàstica Marina Puche ha subratllat el “afecte amb el qual tant Manolo García Lleonart com jo mateixa hem fet esta falla”, i ha destacat la combinació de vareta i ninots tradicionals que fa que, enguany, la proposta siga una mica diferent”. “Sempre hi haurà crítiques; però el que estem sentint per part de la gent és que està encantada i que els agrada”, ha assegurat.


Tall de veu GALIANA

Tall de veu MARINA PUCHE

Tall de veu MANOLO GARCÍA


GALERÍA DE IMÁGENES


INFORMACIÓ: DELEGACIÓ DE MITJANS I COMUNICACIÓ DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍES: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOSA CONTINUACIÓN EN CASTELLANO


El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, y los artistas Manolo García Lleonart y Marina Puche han visitado esta mañana las primeras fases de plantà del monumento

Avanza la plantà de la falla grande municipal sobre la base prevista

El concejal de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha visitado esta mañana los trabajos de montaje de la falla grande municipal, un diseño de la artista plástica Marina Puche y del artista fallero Manolo García Lleonart que, bajo el título “Cardioversió valenciana” ofrece una fusión de estéticas y texturas que se representan el “florecer después de años oscuros y la transformación en una efervescencia de colores”, en palabras de sus autores. Tal como han señalado tanto el concejal como los artistas, la plantà avanza según lo planificado, sobre la base prevista y con el respaldo del numeroso público que se acerca a contemplar el avance de los trabajos.

El concejal Galiana se ha mostrado “francamente contento de la valoración que está haciendo la gente de esta falla municipal”. “Las personas que la ven por primera vez están dando su opinión y expresan su agrado por esa mezcla de la vareta, el colorido y las formas de las figuras”. El edil ha conversado con los artistas falleros y ha constatado que todo el montaje “va según lo previsto y según se había planificado”.

Carlos Galiana ha añadido, además, su convencimiento de “va a ser una muy buena falla, que va a llamar mucho la atención por esa combinación de figuras y vareta”, y ha adelantado que “tenemos alguna sorpresa preparada de luces y de color”. Finalmente, el concejal de Cultura Festiva ha hecho un llamamiento a las personas visitantes, a los valencianos y a las valencianas “que vengan y disfruten muchísimo de esta falla”.

Sobre la base prevista

El artista fallero García Lleonart ha subrayado que la plantà se está realizando según lo previsto, y ha afirmado que “la falla encaja perfectamente en la base, puesto que desde el principio ya teníamos claro cuál era la base prevista”. “La falla estaba pensada para encajar en esta plataforma que, de hecho, -ha añadido- nos ha venido perfectamente porque así el monumento está perfectamente nivelado”.

En estos momentos, ha subrayado el artista, están ultimando los últimos detalles como la colocación de los ninots, el arreglo de las juntas de las piezas de vareta, así como el repaso a la pintura… “Lo más complicado será la subida de las piezas centrales, que haremos el viernes a las ocho de la tarde”, ha anunciado García Lleonart, y que ha explicado que “toda la gente está invitada para verlo, ya que será espectacular”. Finalmente, artista ha concluido con un elogio al diseño del monumento, obra de Marina Puche: “es una falla que va a gustar mucho porque es muy valenciana, todos los motivos son propios, animales de l’Albufera, animales del Mediterráneo… En definitiva, una falla muy valenciana”, ha concluido.

Por su parte, la artista plástica Marina Puche ha subrayado el “cariño con el que tanto Manolo García Lleonart como yo misma hemos hecho esta falla”, y ha destacado la combinación de vareta y ninots tradicionales que hace que, este año, la propuesta sea un poco diferente”. “Siempre habrá críticas; pero lo que estamos oyendo de la gente es que está encantada y que les gusta”, ha asegurado.