També s’han entregat els premis del concurs literari i de declamació infantil

El Teatre Faller representat per les i els més menuts de les comissions es dona cita a la Gala Infantil de la Cultura

El món faller infantil s’ha donat cita este dissabte per a reconéixer el millor Teatre Faller en la Gala Infantil de la Cultura de 2023. Enguany, la cerimònia ha tornat a celebrar-se al Teatre Principal de València i ha emocionat al públic present, que ha ovacionat a tots els xiquets i xiquetes premiades en les respectives categories i modalitats dels concursos infantils de cultura organitzats per Junta Central Fallera i celebrats al llarg de l’exercici.

 

Durant l’acte, que ha comptat amb la direcció de Silvia Atienza i Kike Navarro, i que ha estat presidit per la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, la seua Cort d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’han entregat els admirats Saragüells i els premis del XL concurs de Teatre Faller de Junta Central Fallera, així com els guardons del concurs literari i de declamació, tots ells organitzats per la Delegació de Cultura.

L’acte ha estat amenitzat per un espectacle que, sota el lema ‘Encant’, ha comptat amb la participació de més de 30 persones, bona part d’elles participants en el concurs de Teatre Faller infantil, que ha aportat el toc musical a la vesprada i ha rebut els aplaudiments de tots els presents.

‘Encant’ ha representat “el lloc on tots els artistes viuen, plens de màgia, colors i diversió”. L’espectacle ha relatat la història d’Eva, la protagonista, quan es dona compte que en no res acomplirà l’edat, fet que suposarà “tot un esdeveniment per als habitants d’Encant”. Però, “no es tracta d’un moment qualsevol, perquè, si no tens cap Saragüell al complir l’edat, et convertiràs en una persona normal, el pitjor que els pot passar als encantats”.

La seua amiga Lucía, quan s’assabenta de la situació, prepara un pla “sense fissures” per aconseguir el desitjat Saragüell. Durant la Gala, els habitants d’Encant han ajudat Eva i Lucia a trobar-lo, “amb els típics embolics què només poden passar a Encant, com ara invents revolucionaris, serveis a la comunitat o teràpies de xoc”.

Pel que fa als guardons del Teatre Faller, la comissió Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí ha aconseguit el primer premi amb la seua obra ‘Emocions’. Completen el pòdium Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals amb ‘I més enllà’ i Rubén Dario-Fra Lluís Colomer amb ‘Bruixes’. ‘Emocions’, per la seua banda, també ha aconseguit els guardons a millor escenografia, direcció, actriu i actor principal, actriu de repartiment i actor novell.

Els admirats Saragüells han reconegut, en les respectives categories, als millors actors i actrius principals, de repartiment, novells i menuts, així com la millor direcció, escenografia i obra inèdita. Durant la Gala Infantil de la Cultura també s’han entregat els premis del concurs de declamació i del literari d’obres en llengua valenciana, en les categories d’apropòsit i teatre.

 


 

PREMIS INFANTILS 2022-2023
LITERARI
CATEGORIA PREMI OBRA AUTOR
APROPOSIT SEGON FINALISTE L´AMIC ALEMANY SUSANA GISBERT I GRIFO
PRIMER FINALISTE A LA MAR, PIRATES JUAN CÉSPEDES I GARRIDO
PRIMER PREMI UN VIATGE A TRAVÉS DEL TEMPS ALICIA RÍOS I DEL VALLE
OBRA DE TEATRE SEGON FINALISTE ENTRE LA REALITAT I ELS SOMNIS MIREIA SUAY I LIS
PRIMER FINALISTE I MÉS ENLLÀ HERNÁN MIR I SERRANO
PRIMER PREMI LES XIQUES TAMBÉ JUGUEN AL FUTBOL ALICIA RÍOS I DEL VALLE
DECLAMACIÓ
CATEGORIA   OBRA NOM
POESIA INÈDITA CAT. A   ENDEVINALLA EVA MARÍA GUIJARRO GONZÁLEZ
POESIA INÈDITA CAT. B   EL PRIMER BES DANIEL ESTEVE I GINER
POESIA INÈDITA CAT. C   AIGUA EVA MARÍA GUIJARRO GONZÁLEZ
CATEGORIA PREMI NOM COMISSIÓ
A (4 a 6 anys) TERCER PREMI LUCÍA LIZANA I PAVÓN AVINGUDA ECUADOR-ALCALDE GURREA
SEGON PREMI ALBERTO ABREU I MITJANAS FRAY J. RODRÍGUEZ-PINTOR CORTINA
PRIMER PREMI IVÁN GARCÍA I BAJO ISLAS CANARIAS-DAMA DE ELCHE
B (7 a 10 anys) TERCER PREMI LUCÍA ROGER I GARCÍA BARRI DE SANT ISIDRE
SEGON PREMI DANIEL DEL CAMPO CAÑAVERAL I OSTESO BARRI DE SANT ISIDRE
PRIMER PREMI JOAN GARCÍA I UBEDA DUC DE GAETA-LA POBLA DE FARNALS
C (11 a 14 anys) TERCER PREMI BORJA GARCÍA I UBEDA DUC DE GAETA-LA POBLA DE FARNALS
SEGON PREMI GISELLE SOLÁ I RUBIO MARÍA ROS-SANT TOMÁS
PRIMER PREMI CARLA VIDAL I NAVARRO VENEZUELA-AGUSTÍ SALES
PREMI EXTRAORDINARI TOTES LES CATEGORIES LAURA LUCÍA GARCÍA I VAQUERO DUC DE GAETA-LA POBLA DE FARNALS

 


IMATGES AL NOSTRE  FACEBOOK


INFORMACIÓ: DELEGACIÓ DE MITJANS I COMUNICACIÓ DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍA: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOS