Este dissabte ha començat la segona edició del Curs de gestió de la Comunicació Fallera, organitzat per la delegació de Mitjans i Comunicació de Junta Central Fallera.

Ací un xicotet resum de les ponències que s’han celebrat al llarg del matí:

 Benvinguda i presentació, amb la vicepresidenta 3ª de Junta Central Fallera i responsable de l’àrea de Mitjans i Comunicació, María Tomás; el delegat de Comunicació de Junta Central Fallera, Nacho Fuertes; i la secretària de Comunicació de Junta Central Fallera, MªAmparo Martí.

· ‘Introducció a la gestió de la comunicació fallera. La importància d’una bona comunicació corporativa i d’una estratègia definida’, amb la vicepresidenta 3ª de Junta Central Fallera i responsable de l’àrea de Mitjans i Comunicació, María Tomás.
Durant la mateixa s’ha explicat a les i els gestors de comunicació de les comissions com aconseguir una bona comunicació corporativa, la relació que han de mantindre amb els mitjans de comunicació o la importància del llenguatge i la imatge, entre altres qüestions.

· ‘Relació de les comissions amb els mitjans. Propostes per a una relació fluida i eficaç’, amb Arancha Ferrer (Levante TV), Roberto Gómez Baldaquino (Hablemos de Fallas) i Moisés Domínguez (Levante-EMV).
En la xarrada s’ha abordat com han de facilitar les comissions falleres les seues informacions als mitjans de comunicació. En concret, Roberto Gómez Baldaquino ha remarcat que el missatge “ha de ser clar, alhora que contundent”, ha apuntat la necessitat de “fugir de polèmiques en les informacions” i ha incidit en la importància d’incloure en els enviaments d’informació de contacte del responsable de comunicació de la comissió. Per la seua banda, Arancha Ferrer ha considerat que les xarxes socials “són una eina fantàstica per a transmetre informació fallera” i ha destacat que una comissió que és activa també “resulta atractiva”, alhora que ha subratllat que el món faller “es mereix el respecte, el rigor i la professionalitat dels que estem a l’altre costat” i ha posat en valor l'”important” aposta del seu mitjà pel que fa a informació fallera. Finalment, Moisés Domínguez ha destacat la professionalització de la informació de Falles que s’ha dut a terme en els últims anys i ha valorat que la premsa escrita, en matèria fallera, “informa, forma i entreté”. A més, ha considerat que les comissions “progressen adequadament” en matèria comunicativa: “És responsabilitat de les Falles visibilitzar els seus temes perquè puguem visibilitzar-los els mitjans. I és responsabilitat del periodista estar pendent d’això”.

· ‘Marc legal. Legislació a les xarxes’, amb el responsable de Privacitat i Protecció de Dades de Junta Central Fallera, Rafa Martínez Corchero, qui ha donat les claus en esta matèria per a les persones responsables de comunicació de les comissions, especialment pel que fa als menors d’edat. Entre altres coses, ha lamentat que hi ha una “gran falta d’educació digital”.

INFORMACIÓN Y FOTOGRAFÍAS: DELEGACIÓN DE COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA