Tindrà lloc el dissabte 4 de febrer, com a avantsala de la celebració de les Falles 2023

Junta Central Fallera impulsa la celebració d’un taller divulgatiu sobre falles perquè les falleres i fallers d’entre 9 i 14 anys puguen aprendre que és i com naix un ninot de falla. Després de rebre uns conceptes teòrics per part d’un artista faller, cadascun d’ells podrà reproduir i modelar el ninot que haja creat prèviament.

La iniciativa, organitzada per la delegació de Falla de Junta Central Fallera, té la finalitat de “promoure el coneixement entre els més menuts de les comissions falleres sobre el centre de la festa, la falla”, i es durà a terme el dissabte 4 de febrer de 09.00 a 13.00 hores a les instal·lacions de Junta Central Fallera.

La jornada començarà amb les explicacions d’una persona professional de l’art faller que explicarà als participants “com naix el ninot de falla”, així com els seus orígens, la confecció o els materials emprats al llarg de la història i “l’esperit crític i satíric que ha de tindre un ninot”. Tot això serà possible mitjançant una sèrie de ninots en diferents fases de procés, explicant cadascuna d’elles perquè les xiquetes i els xiquets “puguen adonar-se dels diferents passos a donar i del treball que comporta fins que està acabat”.

L’explicació es complementarà amb una peça audiovisual que donarà a conéixer ninots històrics, així com el ninot plantat en les comissions dels participants, detallant els diferents acabats i estils artístics.

Després d’esta part, cada xiquet i xiqueta podrà dibuixar amb un llapis el disseny d’un ninot, primer pas per a fer-ho possible, i a continuació el tindrà que reproduir amb plastilina, donant a conéixer eixe procés previ a veure’ls plantats al carrer.

 

Inscripcions

 Les inscripcions per a participar es realitzaran mitjançant la Secretaria Virtual des del dimarts 10 fins al dimecres 25 de gener. El total de persones inscrites serà limitat i les edats compreses, entre 9 i 14 anys. Els 40 primers inscrits seran els que puguen assistir. Cada participant rebrà un regal que consistirà en un xicotet ninot de poliestirens expandit (suro blanc), així com un llibret il·lustrat per a xiquetes i xiquets sobre com fer una falla.

Les instruccions per al procés d’inscripció es poden consultar al web de Junta Central Fallera (www.fallas.com).


INFORMACIÓN: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍA: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOS