La Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor ha visitat este dissabte la mostra ‘La indumentària a través del temps’ que acull este cap de setmana el Museu de les Ciències.

Es tracta d’un recorregut per la història de les vestimentes i adreços valencians, des dels abillaments del segle XVII fins a l’actualitat, a través de més de 45 maniquins.

El públic pot observar l’evolució de peces principals i complements, com són les faldes, manteletes, sinagües, agulles i pintes, mocadors i davantals brodats amb fil metàl·lic daurat, mostres de teles, sedes i espolins, calçat artesà, cancans i sinagües.

La mostra està oberta de 10.00 a 19.00 hores dissabte i diumenge en l’atri i cancel·la oest del Museu dels Ciències.

En la mostra, realitzada amb l’Associació Comerç Indumentària Valenciana, dedicada a mantindre la tradició i la cultura de la indumentària valenciana, amb la col·laboració de l’Escola Cànem, s’observen els canvis i evolució de la indumentària valenciana i la seua orfebreria.

La mostra inclou peces originals, com a valuosos encaixos del segle XIX, i reproduccions de les variants de la indumentària valenciana, des del segle XVIII, d’estil afrancesat, als vestits de ‘coteta’ més pròxims als de de l’horta i l’estil ‘farolet’ sorgit en el segle XIX, amb les seues característiques mànegues.INFORMACIÓN: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍAS: ARMANDO ROMERO (JCF)