LA PIROTÉCNICA REYES MARTÍ SERÁ LA MANTENIDORA DE PAULA, REINA DE L’HORTA DE VALÉNCIA 2023

Reyes és la responsable de l’empresa familiar Pirotècnia Martí, dedicada a la pirotècnia des de l’any 1868, de la que forma part de la quinta generació i que dona feina a més dones que homes.

De menuda va demanar a son pare, igual que feien els homes, poder fabricar i disparar carcasses. En un sector majoritàriament d’homes, Reyes ha aconseguit un reconeixement empresarial i artístic. Fon la primera dona en disparar a la plaça de l’Ajuntament de Valéncia i a la Plaça dels Estels d’Alacant, i des de l’any 2004, el dia 8 de març dispara la mascletà de les Falles de Valéncia a la plaça de l’Ajuntament, dedicada a les dones del món.

Durant les Falles 2018 siguè la responsable de disparar la Nit del Foc, la mascletà i la cremà de les falles municipals, convertint-se en la primera dona en aconseguir-ho.

Durant la seua trajectoria ha conseguit infinitat de guardons per la seua gran llabor en l’art de la pólvora.

Tenim el gran honor de contar en l’exaltació de la Reina de l’horta de Valéncia el dissabte 15 d’octubre en el Ateneu Mercantil de Valéncia en tan admirada persona per les seues qualitats i el seu carácter tan proper la fa una persona molt especial, tant per a Paula, els festers i festeres de l’horta com del món sancer. GRÀCIES REYES MARTÍ!

 

 

Informació: Manuel García Pardo ( President de l’Associació Cultural l’Horta de Valéncia )