Les comissions de la secció Especial han presentat esta vesprada els seus projectes per a les Falles de 2023 en la inauguració d’’Una Festa per a Tots’, acte al qual han assistit les Falleres Majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, les seues Corts d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana. A la mostra, que es pot visitar en Nuevo Centro, també estan exposats els projectes de les falles municipals de 2023, que són obra de Ceballos i Sanabria, en el cas de la infantil, i de Marina Puche i Manolo García, en el cas de la falla gran.

La Fallera Major de València, Laura Mengó, ha ressaltat el treball dels artistes fallers i els seus equips, que constitueixen “la mostra més gran d’art efímer” i que, “al costat de les comissions, lluiten perquè este ofici tan nostre continue omplint els carrers de falles, demostrant així l’essència que ens fa ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

En esta línia, ha destacat l’esforç que totes les comissions de la secció Especial realitzen per “engrandir el món faller i la ciutat de València, i per l’aposta que fan perquè tots, fallers i falleres, valencianes i valencians, i gent de tot el món, puguen gaudir de les meravelloses obres d’art que planten en les seues places i carrers al mes de març”. “Amb il·lusió i expectació esperem ja el moment de descobrir les vostres propostes, plenes d’art, d’enginy i de gràcia, i que de segur visitarem i gaudirem a les vostres demarcacions”, ha afegit.

Per la seua banda, la Fallera Major Infantil de València, Paula Medina, ha indicat que esta ‘Festa per a tots’ és “un dia marcat en el calendari per als amants de les Falles” perquè és “quan es coneixen a la fi els 18 esbossos de les falles, tant infantils com majors, que veurem plantades el pròxim mes de març”.

“Per a Laura hui és un dia especial perquè està a la seua casa, una casa que ja sentim com nostra, així que vull donar-vos les gràcies per l’acollida. I gràcies per continuar apostant per la part essencial de la nostra festa, la falla. Perquè, si parlem de falles infantils, és fonamental esta aposta, ja que ens inspira als més menuts eixa passió per la falla, eixes ganes de plantar, d’anar als tallers”, ha manifestat.
“El premi de poder tindre un bon ‘palet’ és tota una alegria, però, per a nosaltres, el més important és gaudir de les vostres falles i de tot l’art i la sàtira que desprenen”, ha explicat.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha celebrat que, després de dos anys de pandèmia, enguany “podrem gaudir plenament dels projectes que veurem a les places i carrers a març de 2023, uns projectes que són la punta de llança de la resta de seccions de falles de la ciutat”.

Galiana ha convidat a la ciutadania “a gaudir d’esta festa per a tots, d’esta mostra de les falles que ens esperen de, en definitiva, la millor festa del món”.

El president de Junta Central Fallera ha destacat que este divendres “és un dia assenyalat en el calendari faller” perquè, “si per a molts, amb el vostre nomenament començava un nou exercici de manera simbòlica, també hui per altres amants de la festa comencen realment les Falles de 2023”.

“Estic feliç per vosaltres i especialment pels artistes fallers. Després de dos edicions, recorde la primera al Tinglado número dos del port amb moltíssimes restriccions i l’any passat també a Nuevo Centro encara amb mascareta. A la fi, esta tercera anem camí de la normalitat”, ha afegit.

Finalment, Galiana ha aprofitat el primer acte oficial de les Falleres Majors de València per a felicitar Laura Mengó, Paula Nieto i les seues Corts d’Honor.

 


 

Información: Delegación de medios y comunicación de Junta Central Fallera

Fotografías: Armando Romero (JCF)

Todas las fotografías en Facebook: Haz click aquí – Falles i tradicions