El vicealcalde destaca que “les mesures han estat debatudes i consensuades en la taula de diàleg faller”

L’Ajuntament aprova el ban de les Falles 2023

La Junta de Govern Local ha aprovat en la seua reunió de hui el ban faller, les directrius de mobilitat, autorització d’instal·lacions, horaris i ocupació del domini públic amb motiu de les Falles 2023. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en acabar la reunió acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha explicat que “s’apropen les Falles, València canvia molt durant estos dies i s’ha de garantir l’equilibri entre els diferents usos de la ciutat”.

 

El regidor ha recordat que “òbviament, la gent continua treballant, la gent ha de seguir passant pels carrers i, per tant, hem de fer este ban per a equilibrar els diferents usos de la ciutat”. Sergi Campillo ha subratllat també que “esta regulació, coneguda popularment com el ban faller i que regix el dia a dia de la ciutat de València durant la celebració de les festes, ha estat debatuda i consensuada en la taula de diàleg faller”.

El vicealcalde ha destacat que la gran novetat d’enguany “és que hem incorporat un suggeriment i és que no s’hi llancen petards entre les 15 i les 17 hores per facilitar el descans durant estes hores o que les persones que tenen gossos puguen passejar-los més tranquil·lament durant esta franja horària. Els animals de companyia patixen especialment el soroll dels petards i, per tant, tindre unes hores durant el dia durant les quals no es tiren focs és una bona idea”.

 

El ban faller 

Així, el ban faller regula que, enguany, des de l’1 de març fins al 15 de març, i amb motiu de la mascletà, queda tallada la circulació de vehicles des de les dotze del migdia en el perímetre interior format pels carrers de Colón, Xàtiva, avinguda de l’Oest, plaça de Bruges, plaça de la Reina, carrer de la Mar, carrer del General Tovar i carrer del Palau de Justícia.

Igualment, des de les 15 hores del dia 16 de març fins a les 4 hores de la matinada del dia 20 de març queda prohibida la circulació en la ronda interior del perímetre format pel marge dret del llit vell del riu Túria des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d’Amèrica i les grans vies, incloent-hi la plaça d’Espanya i els passos inferiors de la Petxina. Queden exceptuats d’esta norma els autobusos urbans, els taxis, els vehicles de servici públic, els vehicles que atenguen situacions d’urgència i els vehicles oficials autoritzats per l’àrea de Mobilitat. Esta prohibició tampoc no afecta les persones residents a la zona restringida, circumstància que podran acreditar amb el seu document nacional d’identitat (DNI), permís de circulació, targeta de permís de circulació, rebut de l’impost de bens immobles (IBI) o lloguer. No obstant això, es recomana que s’hi accedisca en vehicle únicament quan siga imprescindible.

El servici d’estacionament regulat amb limitació horària també quedarà modificat des de les 9 hores del dia 11 fins a les 9 hores del dia 20 de març en tot el terme municipal de la manera següent:

-Zona blava: se suspén la regulació horària.

-Zona taronja: exclusiva per a residents durant les 24 hores del dia.

-Zona verda: mantindrà el funcionament habitual.

El muntatge de carpes als carrers es produirà enguany els dies 7, 8 i 9 de març atenent les diferents circumstàncies del carrer afectat, entre les quals el pas d’autobusos de l’Empresa Municipal de transports (EMT).

El vicealcalde ha destacat la decisió de les comissions falleres de Llanterna-na Rovella, la plaça del Mercat o la del Doctor Collado de reduir el nombre de revetles nocturnes, substituir-les per oci vespertí o traslladar-les a l’interior dels locals fallers. Campillo ha afirmat que “estes comissions estan en la zona zero del patrimoni històric de la ciutat i agraïm la decisió d’estes falles per ajudar-nos a protegir eixe patrimoni”.

Respecte a la disparada de productes pirotècnics, s’hi recorda a la ciutadania que està prohibit llançar les classes de focs que no estan autoritzades per la legislació vigent. Igualment, hi ha una restricció de l’ús de trons detonants en els dies i hores següents:

-10 de març entre les 22 hores i les 7:30 hores de l’endemà.

-De l’11 al 10 de març entre les 2 hores de la matinada i les 7:30 hores del matí.

-20 de març a partir de les 00:00 hores llevat que  siga necessari per a la cremà de la falla.

Per respectar el descans veïnal a l’hora de la migdiada i afavorir el benestar animal, s’hi recomana no disparar focs d’artifici entre les 15 i les 17 hores.

 

Xalet d’Aben al-Abbar

A més, l’equip de govern ha donat també el vistiplau a destinar el xalet d’Aben al-Abbar a seu de la Mostra i a centre cultural del barri d’Albors. Així, el govern municipal ha aprovat destinar la planta superior de l’edifici a la nova seu de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani mentre que la part baixa i el jardí del xalet es dedicaran a centre cultural per al barri d’Albors.

D’altra banda, el govern municipal ha donat llum verd a l’obertura del procediment d’adjudicació per a la contractació de la prestació dels servicis d’activitats educatives dels museus municipals depenents de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals. Entre els museus que hi disposaran d’estes activitats educatives es troben el Palau de Cervelló, l’Almoina, la Cripta de Sant Vicent, la Galeria del Tossal, la Casa Museu Benlliure, la Casa Museu Blasco Ibáñez i la Casa Museu Concha Piquer, el Museu de Ciències Naturals, les runes del Palau del Real, el Museu Històric Municipal i els refugis aeris de la Casa Consistorial, Massarrojos i del carrer dels Serrans.

El contracte es dividix en cinc lots, té una durada de dos anys i un cost econòmic de 370.290’26 euros, IVA inclòs.


 

INFORMACIÓN: GABINETE DE PRENSA DEL AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

VÍA: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA