El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha anunciat durant el Ple de JCF del mes de gener que les entrades per a assistir als actes d’Exaltació de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, que se celebraran els pròxims dies 27 i 28 de gener al Palau de Congressos, tindran un donatiu d’un euro que anirà destinat a dos associacions solidàries que han decidit les mateixes Falleres Majors de València.

 

En el cas de l’Exaltació de la Fallera Major de València, Laura Mengó, s’entregarà a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, mentre que en el cas de l’Exaltació de la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, el donatiu solidari anirà destinat a l’associació Payasospital, segons ha indicat que president de Junta Central Fallera. “Totes les persones que assistiran, també les autoritats i convidats, estaran encantades de col·laborar amb esta causa solidària”, ha remarcat Galiana.

Per altre costat, durant l’informe de Presidència, Galiana ha comunicat que enguany les canastelles que tradicionalment diversos col·lectius i associacions de la societat valenciana envien per obsequiar les màximes representants de les Falles també podran tindre una vessant solidària.

La fins ara tradicional ofrena floral canviarà de format i només pujaran a l’escenari durant la segona part de l’acte les canastelles d’Alacant i Castelló i les de la comissió de la FMV o la FMIV, en cada cas, ha precisat Galiana. Per això, aquelles entitats que vulguen mantindre esta tradició veuran lluir en l’escenari les seues canastelles en iniciar-se la segona part o, si així ho consideren, podran canviar o acompanyar la seua canastella per una donació, com ja es va implantar, per exemple, a municipis com Torrent des de fa uns deu anys.


Informació: Delegació de mitjans i comunicació de Junta Central Fallera

Fotografía: Armando Romero (JCF)