La mostra estarà instal·lada fins el 14 de juny a la plaça interior del centre comercial Nuevo Centro

El LXIII concurs de fotografia de Junta Central Fallera reconeix les millors instantànies de la festa

El LXIII Concurs de Fotografia que organitza Junta Central Fallera ha reconegut les millors instantànies que han captat moments relacionats amb els diversos aspectes de la festa de les Falles i de tot l’univers que les envolta. La iniciativa, que impulsa cada any la delegació de Cultura, premia l’entusiasme de les persones que durant les Falles realitzen reportatges o fotografies de tot allò que representa l’incomparable món de la nostra festa.

 

El concurs està obert a totes les persones, siguen o no professionals de la fotografia, i té dos modalitats: color i blanc i negre. El tema de les imatges és obligatòria i exclusivament relatiu a la festa fallera, el seu ambient, la gent, els festejos, etc. El jurat ha estat composat per quatre persones de reconeguda solvència i coneixements de fotografia.

En categoria Blanc i Negre, Jorge Racero s’ha alçat amb el primer premi amb la fotografia amb el lema ‘La despertà, una tradició fallera’ i títol ‘El sentiment faller mai es perd’, mentre que Ángel Ros ha aconseguit la primera posició en categoria Color, amb l’obra amb el lema ‘Falles i carrers’ i títol ‘Senyals’.

A banda dels premis de les dos categories, també s’inclou guardons especials, com és el cas del Gran Premi Nuevo Centro “La càmera va estar allí” a la millor instantània de totes les fotografies presentades, dotat amb una targeta regal i un Socarrat. En este cas, ha premiat a Begoña Cosín amb la fotografia amb lema ‘Ofrena fallera’ i títol ‘Bajo el paraguas’. El premi Eugenia Puertes a la fotografia més enginyosa ha sigut per a Mavi Sales per ‘Replegà de premis’; i el premi La Joia Indumentaristas a la fotografia que millor represente la indumentària valenciana, per a Mª Ángeles Dorce per ‘Sentiments a l’ofrena’.

La Fallera Major de València, Laura Mengó, i les components de la seua Cort d’Honor han inaugurat este dimecres la mostra, que estarà instal·lada en la plaça interior del centre comercial Nuevo Centro fins el 14 de juny, i han presidit el lliurament de premis de l’edició d’enguany. Les persones premiades han rebut com a reconeixement una targeta regal, un trofeu i l’última edició del Llibre Faller.


RELACIÓ DE PREMIS


FOTOGRAFÍES PREMIADESVÍA: Delegació de mitjáns i comunicació de Junta Central Fallera