El Ple ha aprovat l’acta anterior, corresponent al ple del mes d’octubre.
El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha informat de l’aprovació del pressupost de 2022 per a JCF, que compta amb un total de 2,6 milions d’euros, un 16,4% més que en 2020 i un 5,3% més que en 2019. A més, ha recordat la importància de complir amb el termini de presentació de les subvencions per a les comissions falleres i ha indicat que la regidoria de Cultura Festiva assumirà enguany la tramitació de les xurreries per a les Falles de 2022.
Per altra banda, Galiana ha informat que es proposarà a l’Assemblea establir un torn de matí de l’Ofrena i avançar els horaris de la Cremà infantil i la Cremà a les 20.00 i a les 22.00 hores, respectivament.
La delegació de Festejos ha informat de la celebració del marató de futbolí l’11 de desembre i del concurs de Playbacks. A més, ha explicat que s’ha convocat una reunió amb les comissions interessades en participar en la Cavalcada del Ninot de les Falles de 2022.
La delegació de Cultura ha informat que continua celebrant-se el concurs de Teatre Faller al Teatre Flumen i de la inauguració del XXIV festival de Balls al carrer, que s’allargarà fins el mes de maig de 2022.
La delegació de Publicacions ha fet un balanç molt positiu de la celebració de la 5ª edició de la Fira del Col·leccionisme Faller, que va comptar amb més de nou expositors. En este sentit, ha informat que se celebrarà una altra edició al mes de febrer de 2022.
La delegació de Comunicació ha donat compte de la cobertura dels actes celebrats en l’últim mes, amb els quals s’han nodrit les xarxes socials i el web i s’ha proporcionat informació als mitjans de comunicació. Ha agraït a les delegacions la seua col·laboració. A més, ha recordat que l’11 i 12 de desembre se celebrarà la segona edició del Curs de Comunicació Fallera, que donarà un pas més enllà respecte al de l’any passat en tots els aspectes. En els pròxims dies s’obriran les inscripcions.
La delegació de Solidaritat i Inclusió ha informat de la celebració d’una taula redona de solidaritat en la qual es compartiran experiències en esta matèria en el món faller.
La delegació d’Infantils ha informat de les dates de celebració del concurs de Playbacks, futbolí, betlems (88 participants) i les postals nadalenques. La guanyadora d’este últim serà, com habitualment, la felicitació del Nadal de JCF.
La delegació de Juvenils ha informta de les dates de celebració dels concursos de Playbacks i futbolí en esta categoria.
La delegació d’Esports ha destacat l’èxit del campionat de bàsquet el passat diumenge a L’Alqueria del Basket i de la celebració de les finals de la competició de bitles en categoria infantil i femenina. A més, ha celebrat el Premi al Mèrit Esportiu que la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de València han atorgat a Junta Central Fallera com a col·lectiu que més ha donat suport a l’esport popular pel nostre foment de l’esport base. Finalment, ha informat que per a l’edició d’enguany de la Marató de València, que se celebrarà al desembre, es recuperaran els premis per als corredors i corredores fallers i els d’animació. Inscripcions a expodeporte@maratonvalencia.com.
La delegació d’Arxiu ha fet un balanç molt positiu de la 5ª edició del concurs ‘Sabuts Fallers’ i de la 3ª de l’infantil ‘Sabudets Fallers’, celebrats la passada setmana, i ha felicitat els equips guanyadors.
La delegació de Falla ha informat de la finalització del termini del concurs de maquetes i escenes de falla.
La delegació de Patrimoni ha informat del calendari d’activitats previstes per a la commemoració del V aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, una programació que va més enllà del dia 30. El programa d’activitats tindrà tres ubicacions principals (seu de JCF, plaça de la Verge i la Ciutat de l’Artista Faller) i inclou intervencions culturals, visites, taules redones, exposicions o pirotècnia.
La delegació de Recompenses ha informat de la modificació del termini de sol·licitud dels distintius per a les Falles de 2022 i de la seua ampliació des del 18 de novembre fins el 29 de desembre.
Finalment, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha expressat la total condemna i rebuig cap als atacs homòfobs que van patir dos artistes fallers el passat cap de setmana, unes actituds que no tenen cabuda en una societat i una festa com la nostra.
Galería de imágenes
Información: Delegación de comunicación de Junta Central Fallera
Fotografías: Armando Romero (JCF)