L’acte de presentació de la publicació ‘Obres mestres de l’art faller’ ha acollit esta vesprada el Saló d’Actes de la seu de Junta Central Fallera i al qual ha assistit el regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Carlos Galiana.

La Regidoria de Cultura Festiva ha editat la publicació “Obres mestres de l’art faller”, una recopilació d’aquelles falles que poden ser considerades obres mestres, bé perquè s’han convertit en peces emblemàtiques i recordades, o bé per la seua excel·lència constructiva i temàtica. La idea, tal com han explicat els promotors de la publicació, és replicar la lògica dels museus o institucions culturals que publiquen guies o llibres sobre les seues obres més destacades o icòniques, per a explicar-les i difondre-les entre el gran públic.

Es tracta d’un treball realitzat amb la col·laboració del Centre de Documentació de les Falles, i que ha convertit i reelaborat en format de llibre les diferents entrades que el Museu Faller de València i el Centre de Documentació de les Falles han anat elaborant des de fa tres anys i difonent en les seues xarxes socials sota el mateix títol, obres mestres de l’art faller.

Este projecte del Museu Faller de València pretén acostar a la ciutadania el llegat virtuós d’eixa particular forma d’expressió artística que és la falla, i per a això el primer volum elaborat del que es pretén que siga una publicació més àmplia, ha reunit una selecció de falles, 50 entre grans i infantils. La publicació recull nombroses fotografies, tant en blanc i negre com en color, procedents d’arxius fotogràfics públics i de privats, de monuments fallers que van des de finals del segle XIX al començament del segle XXI.

Les imatges del volum van acompanyades de nombrosos textos, en els quals s’expliquen les falles seleccionades, amb abundants referències i anotacions biogràfiques sobre els artistes fallers autors dels monuments, les seues trajectòries artístiques i les seues maneres de treballar. A més, s’inclou la descripció formal i tècnica de cada falla, la síntesi dels seus continguts, degudament contextualitzats des del punt de vista històric i sociològic, algunes línies descriptives sobre les comissions que les van plantar, i referències a anècdotes il·lustratives.INFORMACIÓN: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA