Emmarcat dins del projecte anual de la Falla Penya el Mocador #STEMfartes, es va celebrar el primer #STEMdeBirres a la Taverna de la Serp.

La coneguda Taverna de la Serp de Sagunt va acollir el passat dijous 15 de desembre el primer #STEMdeBirres, un projecte impulsat per la Falla Penya el Mocador que divulga i visibilitza la ciència. #STEMdeBirres consisteix en quatre microponències de curta duració relacionades amb l’àmbit STEM i que en esta ocasió comptà amb quatre científiques de la comarca que reivindicaren a la dona i la xiqueta en les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Entre nosaltres va estar Ana Gil Carbonell, team leader optimització ràdio, que ens parlà de la dona al món tecnològic, la professora de l’IES Clot del Moro al departament de biologia i geologia, Anna Lluesma, que va fer una ponència sobre la gamificació de la ciència, Marta Marqués, professora de física i química al mateix institut que ens va descobrir a dones invisibles i l’estudiant predoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona, Iris Martínez, que ens parlà sobre vitrificació d’embrions, la màgia de parar la vida en el temps.

L’objectiu del projecte #STEMfartes de l’AC Falla Penya el Mocador és aconseguir una societat més justa, més inclusiva i més igualitària, i per això considerem important des de la Falla visibilitzar la dona i la xiqueta a les STEM. Experts i expertes consideren que en aproximadament déu anys, el 80% de les professions seran de l’àmbit STEM, on la dona avui en dia, segons estudis publicats, ocupa tal sols el 25% en àrees relacionades amb la tecnologia. La societat no es pot perdre el 50% del talent. Ens apunta Rosa Benet, matemàtica i coordinadora del projecte cultural i social de la Falla.

 

Des de l’AC Falla Penya el Mocador ja s’està organitzant per al mes de gener una nova edició d’ #STEMdeBirres.


 

Información: AC FALLA PENYA EL MOCADOR