Incorpora l’opció sense metall gràcies a l’or vell habitualment utilitzat en els teixits antics

 

Quars ametrino és el color que ha triat la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto Medina, per a l’espolí que estrena este dissabte en la seua Exaltació com a màxima representant infantil de les Falles de València i que aposta per incorporar l’opció sense metall, que se substitueix per l’or vell habitualment utilitzat en els teixits antics, alhora que s’han atenuat parts del dibuix amb trames del mateix color de fons per a ressaltar la figura principal.

La casa Espolins de Garín ha teixit este espolí exclusiu amb una màquina de 800 agulles per a aconseguir un dibuix asimètric i sense repetició en l’ample de la tela. Quant a les seues característiques tècniques, l’espolí ‘Fallera Major Infantil de València’ conté un total de 6.594 fils de seda natural d’ordit en un ample de 54 centímetres de teixit amb unes 18 passades per centímetre en les zones de ras més les passades corresponents al dibuix. Paral·lelament, s’ha inclòs un teixit de ras sense dibuix amb el mateix color de fons de l’espolí per a la confecció d’un cos de mànega llarga.

En l’elecció del colorit, tant del fons com dels seus motius florals, a més de l’equip de disseny de Garín, s’ha comptat amb el gust personal de la Fallera Major Infantil de València. El color del fons és el quars ametrino, una aposta que Paula Nieto “tenia molt clar i que no va dubtar ni un segon a triar d’entre totes les sedes”, segons han destacat des de l’equip d’Espolins de Garín. En l’elecció van acompanyar a la Fallera Major Infantil de València la seua mare i la seua àvia, amb els qui es van conformar els colors de la mostra definitiva.

L’aposta per aquest color no és casual per part de Paula Nieto. Segons explica la seua família, l’elecció del quars ametrino té el seu sentit en què la Fallera Major Infantil de València, que és “una autèntica amant i una ànima lliure en la naturalesa”, quan visita la casa de la seua iaia en una localitat valenciana, sempre “recorre la muntanya i li encanta agafar flors”, especialment de color ametrino i de tonalitats liles i estatges.

En este cas s’ha optat per l’opció sense metall, que s’ha substituït per l’or vell habitualment utilitzat en els teixits antics que no portaven aquest element i s’ha decidit atenuar parts del dibuix amb trames del mateix color de fons per a ressaltar el dibuix principal.

Per la seua part, la casa La Joia Indumentaristas ha sigut l’encarregada en aquesta ocasió de la confecció del vestit perquè la Fallera Major Infantil de València puga lluir amb tota la seua esplendor en tan esperada tard.


 


INFORMACIÓN: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍAS: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOS