El Ple ha aprovat la memòria literària.

El Ple ha aprovat la dissolució reglamentària de la Junta Central Fallera.

En l’informe de Presidència, el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha informat de diverses qüestions relacionades amb les subvencions i ha recollit els informes de diverses delegacions.

Respecte a la delegació de Festejos, Fuset ha informat que el termini d’inscripció perquè les comissions falleres participen en el concurs de truc, parxís i dominó finalitza el 18 de maig, i que en breu es convocarà una reunió per a les interessades a participar en el concurs de Playbacks. Per altra banda, en els pròxims dies s’enviarà la circular informativa sobre la processó de la festivitat de la Mare de Déu.

L’àrea d’Esports ha informat de la celebració el passat 15 d’abril de la primera jornada d’esport adaptat faller, una iniciativa impulsada per la delegació d’Esports que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, el València CF, el Levante UD, Amics de la Boccia, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), l’ONCE, Petraher i Aderes, i en la qual s’han practicat diferents disciplines esportives, des de la boccia, goadball, futbol adaptat, bàsquet, hoquei o pilota valenciana en cadira de rodes, entre altres. Per altra banda, ha informat que en breu es llançaran les inscripcions dels concursos de One wall i frontenis, i que el pròxim 26 d’abril es convocarà una reunió amb els delegats i delegades de sector de les comissions falleres.

La delegació d’Infantils ha indicat que prepara la 52ª edició del concurs de dibuix, que se celebrarà l’11 de juny als jardins del Palau de la Música. Per la seua banda, l’àrea de Juvenils ha anunciat que prepara una nova edició del concurs de e-sports, i la delegació de Protocol i Relacions Públiques que el dissabte 6 de maig la jornada de convivència de final d’exercici per als components de JCF.

La delegació de Cultura ha informat que en breu s’enviaran les inscripcions per a la Dansà. Enguany, s’ha reactivat el grup de treball per a la celebració, que compta amb dos novetats: la Dansà infantil -per a xiquetes i xiquets de 7 a 14 anys- s’avança una jornada, al dijous 11 de maig, i la de les comissions falleres serà el divendres 12 de maig a les 22.00 hores. L’assaig general se celebrarà el 10 de maig a les 20.00 hores. Per altra banda, el 15 de juny la Banda Simfònica Municipal estrenarà els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, i el 3 de juliol serà la clausura dels cursos de tabal i dolçaina.

L’àrea de Solidaritat i Inclusió ha informat que el 7 de maig tindrà lloc la Gala de la Solidaritat al Muvim, i la delegació de Falla que el 28 d’abril la Gala dels 1 d’artistes fallers.

El president de Junta Central Fallera ha donat compte de la tasca del grup de treball per abordar la situació dels artistes fallers, i s’ha mostrat “plènament conscient” de la dificultat de comissions per contractar artista. Al respecte, l’objectiu és incorporar propostes plantejades per tots els agents de la festa.

Per altra banda, Pere Fuset ha informat que el pròxim mes s’aprovaran les normes d’elecció de les Falleres Majors de València de 2024. El president de JCF, ha demanat una “reflexió global” que considera “convenient” pel que fa al procés de selecció de les candidates infantils, amb la finalitat d’estudiar “un marge de millora” perquè siga “el més humà possible”. Per això, ha fet una crida per a un procés participatiu perquè les comissions falleres llancen les seues propostes per estudiar la incorporació a la normativa.INFORMACIÓN: DELEGACIÓN DE MEDIOS Y COMUNICACIÓN DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍAS: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOS