Discurs de la FMV24 María Estela Arlandis Ferrando

Fallers i falleres, presidents i falleres majors, artistes fallers, autoritats, molt bona vesprada a tots.

Especial: quina paraula tan senzilla, però al mateix temps, tan gran; i de segur que, a cadascú de nosaltres, si ens preguntaren ara mateix, per a tu què és especial?, tindríem diferents imatges que ens durien a moments, a persones, a sabors i a aromes diferents…

Però si la nostra essència fallera és la que respon, la resposta és solament una: la Falla. La Falla que respira cada març quan la plantem; la que lluïx en els nostres carrers i places; amb la que sofrim si es mulla, o si es balanceja per eixe vent tan típic de març. La Falla, amb la que compartim eixe bé preciós al que cridem temps fins al seu últim alé el 19 de març.

Perquè eixe temps, són 365 dies que, multiplicats per cada faller i fallera de les vostres comissions, és una vida sencera. Una vida sencera regalada, que ha fet que ella precisament, la Falla, no ens pertanya només a nosaltres, sinó que forme part d’un patrimoni immaterial que ho és per a tota la humanitat.

Açò no es pot entendre d’un altra manera sense el gran esforç, no només de les comissions, sinó també dels artistes fallers. Ells i elles són les mans i el cor de la Falla. Creadors d’il·lusions, modeladors de colors i d’art, d’ingeni i de gràcia. I açò és realment el més especial que tenim: la il·lusió de que el nostre món gire sempre al voltant d’una falla, d’un casal i d’un taller, obert i proper a tots.

Vull donar les gràcies a les nou comissions de la Federació d´Especial i als seus artistes fallers per presentar-nos els vostres projectes i il·lusions que, de segur, anem a fruir. Gràcies per mantindre-les vives i plantar vostres falles en moments molt difícils, en els que heu tingut que sobreposar-vos a una pandèmia, i per saber estar units i eixir endavant com només els fallers i les falleres sabem fer. Gràcies per mantindre la vostra essència de ser d’especial. Gràcies per la vostra generositat i el vostre esforç i per fer que la nostra festa a més de ser eterna, siga, Una festa per a tots.


BOCETOS FALLAS GRANDES 2024


BOCETOS FALLAS INFANTILES 2024


GALERÍA DE IMÁGENES DEL ACTO EN NUESTRA PÁGINA DE FACEBOOK


Información: Delegación de medios y comunicación de Junta Central Fallera

Fotografías: Armando Romero (Fotofilmax Fotógrafos)