L’alcalde ha fet este anunci durant la visita a la Ciutat de l’Artista Faller, on s’ultimen les Falles 2023

L’Ajuntament sol·licitarà a la Secretaria d’Estat de Turisme 30 milions d’euros de la tercera convocatòria extraordinària d’ajudes europees destinades a ‘Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions’. I amb estos fons Next Generation impulsarà la rehabilitació i revitalització de Ciutat Fallera. “L’objectiu municipal és finançar al 100% el projecte que permetrà, en dos anys, desenvolupar el potencial turístic d’este barri, amb el seu atractiu patrimonial, artístic, creatiu i innovador”, segons ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la visita a la Ciutat de l’Artista Faller.

 

L’alcalde ha realitzat esta visita acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana; altres membres de l’equip de govern; i les Falleres Majors 2023, Laura Mengó i Paula Nieto, i les seus corts d’honor. Joan Ribó ha ressaltat “que el projecte per revitalitzar l’esmentat barri de Benicalap s’emmarca en l’Estratègia Urbana Valencia 2030, i contempla actuacions per dignificar el treball dels artistes fallers que és un referent cultural amb un valor patrimonial que no en té comparació”.

Per la seua banda, el regidor Carlos Galiana, que ha recordat que en la primera línia d’ajudes d’este tipus l’Ajuntament de València va rebre 7 milions d’euros, ha explicat que el projecte que es presentarà dilluns per optar al seu finançament inclou, per exemple, la rehabilitació de les naus on treballen els artistes fallers, la construcció d’altra nova, i l’aprofitament de solars de la zona. “Així mateix –ha afegit- es planteja habilitar una connexió entre les universitats i la Ciutat Fallera, que també es vol fer atractiva per albergar empreses de disseny”.

La visita de hui ha començat al Museu de l’Artista Faller, on Joan Ribó, Carlos Galiana i la resta de la comitiva, junt amb mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, Paco Pellicer, s’han retrobat amb els ninots que, elegits per votació popular, s’han salvat de les flames des de l’any 1934. “Ací s’aprecia l’evolució del treball d’este col·lectiu artesà que, any rere any, contribuïx en la celebració de les Falles, festa declarada per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2016”, ha assegurat.

Seguidament, per tal de comprovar com es rematen els monuments que lluiran als carrers i places de la ciutat a partir de la nit de la Plantà, Joan Ribó s’ha acostat fins als tallers de Manolo García, responsable de la falla municipal d’enguany; i de José Ramón Devís, que en no res plantarà tres falles: la de Conde de Salvatierra-Cirilo Amoros 2023, la de Moraira-Natzaret i la de la plaça de Pintor Segrelles.

En el taller de Manolo García, que firma la falla municipal junt amb Marina Puche, l’alcalde ha confirmat que “el monument farà honor al seu lema ‘Cardioversió valenciana’ en representar d’una forma molt gràfica, amb un cor dotze metres d’alçària i huit de diàmetre, la reanimació de la ciutat, després de la crisi sanitària i econòmica del covid. “Este cor també simbolitza allò que són els artistes fallers, un dels grans cors de la festa”, ha conclòs Joan Ribó en reiterar que “és de justícia fer un homenatge este col·lectiu i esforçar-se per dignificar el seu treball”.


INFORMACIÓ: GABINET DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VÍA: DELEGACIÓ DE MITJANS I COMUNICACIÓ DE JUNTA CENTRAL FALLERA

FOTOGRAFÍA: FOTOFILMAX FOTÓGRAFOS