Junta Central Fallera busca persones voluntàries per a col·laborar en l’organització de la prova

Obertes les inscripcions per a participar en la XII Volta a Peu de les Falles, que omplirà la ciutat d’ambient faller el pròxim diumenge

La ciutat de València celebrarà el diumenge 20 de novembre la XII Volta a Peu de les Falles, una carrera que podrà realitzar-se corrent, a peu o en cadira de rodes. Esta prova, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb Junta Central Fallera, inclourà una modalitat competitiva i una altra no competitiva. És a dir, les persones participants podran decidir si prefereixen que el seu temps quede registrat i formar part de la classificació general o gaudir de la prova de manera relaxada, realitzant el recorregut caminant.

La carrera competitiva començarà a les 9.00 hores a l’avinguda Marqués de Sotelo. La Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor seran les encarregades de donar el tret d’eixida a la prova. A continuació, tindrà lloc l’eixida de la marxa a peu, no competitiva. I enguany, com a novetat, també hi haurà una carrera per a les persones menors de 14 anys, que es realitzarà en la recta de meta situada en la plaça de l’Ajuntament, una vegada finalitze la prova per a adults, a les 10.15 hores aproximadament.

El traçat presenta una distància de 5.500 metres, apta per a persones de qualsevol edat. Les i els participants disposaran d’una hora per a completar el recorregut que discorrerà pels carrers de Xàtiva, de Guillem de Castro, de Blanqueries, de Comte de Trénor, de Pintor López, la plaça de Tetuán, els carrers de General Tovar, de la Pau i de Sant Vicent per a finalitzar en la plaça de l’Ajuntament.

Les inscripcions per a participar en la prova ja estan obertes i el termini s’allargarà fins el dijous 17 de novembre a les 23.00 hores o fins a arribar a les 1.000 inscripcions. Les bases es poden consultar al web de Junta Central Fallera (www.fallas.com).

Els tres primers fallers i falleres classificades rebran un premi de mans de la Fallera Major de València. També rebran un reconeixement les tres primeres comissions classificades, així com la falla amb més participants que finalitzen la carrera.

Des de Junta Central Fallera s’anima als fallers i falleres que participen en la prova que ho facen amb peces falleres, com ara mocadors, bruses o qualsevol element de la indumentària que consideren adequada, amb la fi de donar-li un “toc faller” a la carrera i gaudir d’un diumenge “diferent, divertit i amb un bon ambient faller i esportiu”.

 

Participar com a voluntari

Paral·lelament, el món faller també podrà donar suport a la prova col·laborant en l’organització de la mateixa com a persones voluntàries. El termini per a apuntar-se, enviant un missatge de correu electrònic a l’adreça deportes@fallas.com (facilitant nom de la comissió, nom i cognoms del voluntari/a DNI, data de naixement i telèfon), serà fins el dimecres 16 de novembre a les 23.59 hores. El dijous 17 de novembre, a les 18.00 hores al centre esportiu i cultural La Petxina, les persones voluntàries rebran una xarrada informativa per part dels responsables del voluntariat de la Fundació Esportiva Municipal.

 


Corte de voz delegada d’Esports de Junta Central Fallera, Merche de la Guía


Información e imágenes de archivo: Delegación de medios y comunicación de Junta Central Fallera